Ce preparate se pot face cu carne tocata?

 

 

Fie ca este de pui, porc sau vita, pentru unele preparate, carnea trebuie sa fie tocata. Si sunt foarte multe preparate care se pot pregati si au la baza carne tocata. Uneori carnea este tocata normal, iar de alte ori avem nevoie de o adevarata pasta, asa cum este in cazul micilor sau al biftecului.

Azi ne-am propus sa va dam cat mai multe exemple de retete in care se foloseste carne tocata. Asa ca, daca voi stiti si altele, puteti sa completati. Dar mai intai trebuie sa stiti, si asta este valabil in orice situatie, ca atunci cand cumparati carne tocata trebuie sa va asigurati cat mai bine ca este vorba de carne din surse sigure si cat mai proaspata. La Selgros Arad gasiti acum carne tocata cu reducere de 5%. Aici puteti avea intotdeauna siguranta calitatii si prospetimii. Asta si datorita macelariei proprii din fiecare magazin.

 

Ca sa fim mai organizati, incepem cu preparate potrivite ca aperitiv:

  • Rulada din carne tocata – sunt o multime de modalitati in care aceasta poate fi realizata, fie ca este doar din carne tocata, sau ca aceasta se inveleste intr-o alta bucata de carne intreaga.
  • Placinta cu carne – din nou, sunt o multime de variante. Unele folosesc bere, altele folosesc diferite tipuri de aluat, insa toate se pot raci si se pot servi ca si aperitiv, daca sunt taiate in asa fel incat sa arate bine pe platou.
  • Crochete de cartofi cu carne tocata – acestea sunt putin mai complicat de preparat, insa dupa ce sunt gata si le portionati frumos, sunt superbe si delicioase.
  • Ciuperci umplute cu carne – fie ca este de pui, de porc sau de vitel sau orice altceva, puteti face niste ciupercute delicioase in acest fel.
  • Chiftelute – bineinteles, de pe niciun platou nu lipsesc chiftelutele. Acestea se realizeaza din carne tocata.
  • Carnati – foarte multe persoane isi fac carnati acasa. Pentru acestia este nevoie clar de carne tocata, iar dupa afumare se pot taia foarte frumos si aranja pe un platou taranesc.

 

Supe/ciorbe:

  • Ciorba de perisoare – perisoarele din ciorba pot fi din diferite tipuri de carne, totul e sa stiti sa le faceti in asa fel incat sa nu devina tari. Si aceasta ciorba are mai multe versiuni, fie ca este a la grec sau normala.
  • Ciorba de burechite – este o ciorba mai interesanta, in care perisoarele de carne sunt acoperite cu foi din acelea din care se taie taieteii. Foarte interesanta si foarte buna.

 

Fel de baza:

  • Sarmalute – este normal sa incepem cu ele pentru ca suntem romani si toti iubim sarmalutele, fie ca sunt in foi de varza sau de vita, cu smantana sau cu mamaliga
  • Musaca – fie ca este de cartofi, de vinete sau de alte legume, carnea tocata este nelipsita. De asemenea, este un preparat delicios si plin de arome.
  • Paste bologneze – chiar daca este un preparat italian, l-am preluat cu foarte multa usurinta si folosim atat spaghete cat si alte paste, care ne vin la indemana.
  • Lasagna – este tot o mancare italiana, mai eleganta si mai rafinata decat pastele simple, dar foarte delicioasa si o placere de fiecare data.
  • Ardei umpluti – sunt o placere cu sosul lor de rosii care ii completeaza perfect
  • Varza a la Cluj – este un preparat pe care multi il aseamana cu sarmalele, desi este foarte diferit in arome si este mult mai usor de gatit.
  • Cartofi/dovlecei/rosii/gulii umplute – fiecare dintre aceastea se pot umple cu foarte multe ingrediente, insa este nevoie de putina carne tocata care sa dea consistenta preparatului si sa il faca satios.

 

Selgros Arad

Produse alimentare si nealimentare

Calea Radnei Nr. 294 Arad, 310 318 , RO

Tel: 0257 308 000

Fax: 0257 308 199 (1753)

by gabriel