Cum aplicam extensiile din par natural?

Cum aplicam extensiile din par natural?

Feminitatea se exprima prin cateva lucruri esentiale, precum tocurile inalte, fusta eleganta, tenul curat si parul bine intretinut. Parul lung, natural si stralucitor, este un accesoriu pe care orice femeie si-l doreste ca facand parte din propriul arsenal. Din nefericire, din cauza conditiilor de mediu in care traim (poluare, stres, substante chimice), parul nu poate creste lung, frumos si sanatos. Pentru a suplini absenta acestuia, solutia vina la indemana tuturor prin accesoriile la foarte mare trecere in ultima perioada, denumite generic extensii par natural.

In momentul in care ne hotaram sa recurgem la aplicarea de extensii par natural trebuie sa luam in calcul anumite aspecte ce tin de alegerea corecta a acestora. Pentru inceput trebuie sa stim care sunt tipurile de astfel de produse, si care sunt avantajele pe care acestea le ofera. Extensiile din par natural pot fi grupate in functie de tipul aplicarii in: extensii cusute, extensii clip-on, microring, si cele cu aplicare cu cheratina (sau ceara). Pentru aplicarea oricareia dintre ele insa, este necesara o anumita lungime a parului, in speta un minim 8 cm pentru extensiile cu cheratina sau cele cu microring, si aproximativ 5 cm pentru extensiile de tip clip-on.

extensiile din par naturalExtensiile din par natural cusute trebuie aplicate numai in saloane profesionale, de catre un personal specializat. Aceste tipuri de extensii sunt cu aplicare permanenta, si trebuie reaplicate dupa 3- 4 luni, sau chiar mai multe, in functie de anumiti factori ce tin de ingrijirea corecta a parului. Extensiile din par natural cusute nu pot fi aplicate acasa, deoarece exista riscul ca punerea in opera a acestora sa se faca in mod defectuos. In conditiile in care acestea nu trebuie sa fie vizibile, legaturile trebuie sa se faca intr-un mod cat mai delicat cu putinta. Coaserea extensiilor de o suvita impletita de-a lungul calotei, va ajuta in mod clar la obtinerea unui volum suplimentar, la o lungime considerabila a parului, si la un vizibil efect estetic de-a dreptul nemaipomenit.

Extensiile din par natural cu cheratina sunt cele cu aplicare la cald, si fac si ele parte din categoria de extensii pentru aplicarea carora este necesara vizita intr-un salon. Desi exista o gama larga de tutoriale pe internet  care ne invata cum sa ne aplicam singure aceste extensii, nimic nu se compara cu mana sigura a unui specialist. Procedeul este destul de complicat pentru un neinitiat, mai ales din cauza cheratinei (substanta solida proteica ce se regaseste in unghii si par), a carei topire poate duce la incalcirea ei cu suvitele de par natural. Aceasta utilizare defectuoasa este oarecum remediabila, insa eliminarea cheratinei dureaza destul de mult si poate deteriora ulterior firele de par natural.

Extensiile din par natural de tip microring, folosesc suvite de par natural, prinse cu inele de mici dimensiuni. Este un procedeu de aplicare la rece, nedureros si cat se poate de sigur. Inelele se aplica la o distanta de aproximativ 1-2 mm de scalp, iar suvitele urmeaza directia normala de crestere a parului. Deoarece inelele de prindere pot aluneca destul de usor de pe firul par, este recomandat ca parul propriu in momentul aplicarii sa nu fie tratat cu spuma, fixativ sau ulei de par.

Cel mai usor de aplicat sunt extensiile din par natural de tip clip-on sau cele de tip Deluxe (in functie de preferinte). Acestea se monteaza cu clipsuri din silicon, de culoarea parului si nu necesita ajutor specializat. Metoda nu implica niciun fel de riscuri, scoaterea extensiilor putand fi facuta la fel de usor precum si aplicarea acestora.

Indiferent de metoda aleasa, este bine ca alegerea sa se faca in functie de anumiti factori. Un numar prea mic de extensii ar putea deveni inestetic, iar un numar prea mare ar putea da impresia de superficialitate. La alegerea extensiilor se va avea in vedere si tipul parului: cu fir subtire sau mai puternic, ori cu fire mai rare sau mai dese. In cazul parului des, fireste, vor fi necesare mai multe extensii, pe cand la un par rar, acestea vor trebui aplicate intr-un numar mai redus, pentru a nu da senzatia unui par artificial.

In mod cert insa, extensiile extensiile din par natural  reprezinta o solutie viabila de infrumusetare, fara riscuri, insa cu efect garantat. Asadar, oricare ar fi tipul de extensii alese, acestea vor putea oferi garantia unui par de invidiat, in doar cateva minute de la aplicare.

(621)

by gabriel

Add Comment RegisterLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


4 + = unsprezece