Cum trebuie sa fie un aspirator bun?

Aspiratoarele, frigiderele, aragazurile, masinile de spalat sunt electrocasnice care nu pot sa lipseasca din nici o gospodarie. In momentul in care unul dintre ele se defecteaza suntem nevoiti sa actionam imediat inspre repararea sau inlocuirea aparatului. Insa, este foarte posibil ca in acele momente de urgenta sa nu stim ce sa cumparam. Exista multe articole acum pe piata, cu caracteristici diverse si preturi mici sau mari si astfel s-ar putea ca alegerea produsului electrocasnic sa fie dificila.

In randurile urmatoare veti primi cateva sfaturi care va vor ajuta in alegerea corecta a unui aspirator. Alegeti inspirat pentru ca aspiratorul sa aiba o viata indelungata.

 

1. Greutatea aspiratorului – este o caracteristica de care trebuie sa tineti cont atunci cand cumparati un astfel de aparat electrocasnic. Pentru ca sa faceti curat rapid si eficient, aspiratorul trebuie sa fie cat mai usor de manevrat, transportat si depozitat.

 

2. Putere – Aspiratoarele au o putere cuprinsa intre 1200W si 2400W. In general, cu cat puterea motorului este mai mare, cu atat mai mare este puterea de aspirare, insa acest lucru nu este o regula. Daca sunteti interesati sa cumparati un articol cu putere de aspirare mare, va trebui sa identificati in datele tehnice ale aspiratorului puterea de aspirare. Aceasta are masuri intre 200W si 500W. O putere de aspirare mai mare de 350W este considerata inalta.

 

In cazul in care aspiratorul pe care vreti sa il cumparati nu are posibilitatea de reglare a puterii de aspirare, va recomand sa va cumparati un aspirator putin mai puternic decat aveti nevoie. Cu timpul, durata de viata a motorului va scadea considerabil si un aspirator mai slab se va defecta repede.

 

3. Tipul de aspirator – exista trei tipuri de aspiratoare existente pe piata: cu sac, cu recipient si cu filtrare prin apa. Aspiratoarele cu sac sunt cele mai populare – acestea colecteaza praful si mizeria intr-un saculet de panza sau hartie. Sacul de panza este mult mai rezistent decat cel de hartie, care este de unica folosinta. Aspiratoarele cu recipient au avantajul ca se golesc mai usor, fara ca sa te umple de praf. Dupa golire, recipientele se pot spala si astfel curatarea aparatului se va efectua mult mai usor. Aspiratoarele cu filtrare prin apa sunt cele mai igienice. Praful aspirat de aceste aparate intra intr-un recipient cu apa si astfel reduce la mazim sansele de eliberare a prafului in aer.

 

Gasiti aspiratoare de toate tipurile in oferta Selgros Bacau. Deseori aparatele electrocasnice se afla in promotiile Selgros, pe care puteti sa le urmariti in revistele cu oferte – click aici.

 

Asadar, alegeti cu grija caracteristicile pe care le doriti in aspiratorul vostru. Tineti cont de tipul aspiratorului, functiile lui, puterea dar si greutatea aparatului.

 

Selgros Bacau

Produse alimentare si nealimentare

Str. Prelungirea Bradului Nr. 135B Bacau, 720 089 , RO

Tel: 0234 209 000

Fax 0234 209 199 (1187)

by gabriel