Lucruri nestiute despre camasi dama

Camasi dama

Prezenta in garderoba a milioane de femei, camasa a fost initial o piesa vestimentara strict masculina. Camasa este considerata o piesa clasica care nu poate lipsi din niciun dulap. De-a lungul anilor camasa s-a transformat intr-o piesa de nelipsit din garderoba oricarei femei. Femeilor le place sa creada ca sunt specialiste in camasi dama si sunt de parere ca acest articol este deosebit de frumos si util.

camasi damaDin cele mai vechi timpuri, oamenii au confectionat diverse modele de astfel de vesminte, de la camasile largi si fara guler ilustrate in picturile clasice, pana la camasile cu guler si mansete apretate din zilele noastre. Unii spun ca inainte de toate, camasa a fost folosita in Imperiul Roman, sub forma unei tunici din in care se imbraca pe cap, lunga pana la genunchi si stransa in talie cu un brau. Acestea se intamplau insa in secolul III d.H. 300 de ani mai tarziu, in curtea Bizantului, camasa era purtata pe sub imbracamintea grea, decorate cu perle si pietre pretioase. In secolul al XX-lea acest articol castiga mai mult teren, incepand sa apara camasi dama, femeile indreptandu-si atentia si curiozitatea spre aceasta piesa vestimentara. De asemenea, camasile au primit gulere prinse cu nasturi, ca semn al formalitatii. Una dintre cele mai interesante inovatii in moda camasilor secolului al XX-lea a fost realizarea tricoului cu guler, supranumit camasa de tenis. Acest tip de articol ofera o alternativa mai comoda celor fideli ideii de „camasa cu guler”. Astazi, acest tip de camasa este cunoscut mai ales sub numele de tricou polo, fiind preferat indeosebi de sportivi.

 

Astazi aceasta piesa vestimentara se poarta si se afla in tendintele marilor creatorii de moda, o vedem in colectiile prezentate pe catwalk la Paris si New York, dar cum bine stim aceasta piesa vestimentara nu este o noutate in lumea modei. In urma cu multi, camasi dama si-au facut debutul si este sigur faptul ca aceste articole nu se vor demoda niciodata, intrucat fac parte din categoria acelor piese fashion, nemuritoare. Camasa este in continuare foarte populara in randul femeilor datorita incarcaturii si versatilitatii sale de a ajuta o femeie sa aiba o imagine sexy, dar in acelasi timp sa isi pastreze si spritul conservator.

 

Momentul in care camasile au incetat sa fie obiecte vestimentare stric barbatesti a fost acela cand Coco Chanel a devenit un nume celebru in lumea modei. Aceasta a transformat-o viziunea pe care femeile o aveau despre camasi, considerand ca aceste piese vestimentare exclusive masculine, s-ar potrivi de minune si femeilor. In anii ce au urmat, divele au fost absolute fascinate de camasi dama, acestea purtandu-se in diferite moduri: anii ’30-’40 a inceput sa sa fie din ce in ce mai cambrata pe corpul femeilor, iar in anii ’50 Marilyn Monroe a pornit curentul camasilor accesorizate cu centuri late, anii ’60-’70 au adus pentru camasi dama ceva cu totul si cu totul nou, imprimeurile. In anii ’80 nu mai ramasese nicio camasa fara umeri voluminosi, insa din ’90 camasa a inceput sa-si reia croiala clasica.

 

  (603)

by gabriel

Add Comment RegisterLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


7 + noua =